Avbytare: Izzettin Adigüzel (mv), Jonas Persson, Mathias Herrström, Carl Odell och Fredrik Odell.

Philip Marklund ut - Mathias Herrström in 79 min
Pontus Andersson ut - Carl Odell in 84 min
Carl Odell ut - Philip Marklund in 94 min

MATCHKOMMENTARER
Med ordinarie mittbackarna Adam Norén (avstängd) och Nicklas Mattsson (skadad) samt skyttekungen Oliver Oliveros (jobb) borta var vi tvungna att stuva om ordentligt i laget. Anders Mårtensson gjorde sin första match från start och bildade mittbackspar med Christian Ahlström. Viktor Jörgensen startade sin första match och gjorde det på innermittfältet medan Pontus Andersson testades som forward bredvid Johan Hellström. På bänken satt bland annat tre sjuttonåringar vid namn Jonas Persson, Carl Odell samt debutanten Fredrik Odell. Matchens första 10 minuter inleddes med en viss ÖT dominans i spelet. I den 5:e minuten fångar Pontus Andersson upp en förslupen boll och i högerposition får Pontus iväg ett bra hårt skott som dock målvakten räddar ut till hörna. I den 14:e minuten kommer Liria fram på sin vänsterkant där man slår en perfekt krossboll över till höger till en misstänkt offsidespringande ytter rinner igenom och placerar in 1-0 bakom en chanslös Andreas Sonesson. I den 16:e minuten upprepar långbollen sig och detsamma gäller löpningen från högerkanten men Andreas Sonesson kommer denna gången utanför sitt straffområde och fäller Liriaspelaren där Andreas får gult kort. Frisparken förvaltar Liria på bästa sätt när man från 17-18 meter lyfter in den i bortre krysset till 2-0. Mardrömsstart för ÖT Smygehuk men vi har ju vänt underläge förr. I den 20:e minuten slår Gustav Lindquist en fin långboll mot Pontus Andersson som kommer 1 mot 1 mot målet där Pontus avslutar och via en touch från ett Liriaben letar sig bollen sakta men säkert in i nätmaskorna till 2-1. Viktigt med en snabb reducering. Detta var Pontus 3:e seriemål i år. Sen ebbar spelet ut lite och det blir tajtare över hela banan där framförallt ÖT:s försvar spelar upp sig. Men i den 41:a minuten snor Liria bollen från vårt försvar och tar sig till ett bra skottläge i vårt straffområde men Andreas Sonesson i målet lyckas få upp en arm och rädda till en resultatlös hörna. 2-1 underläge i paus där alla är överens om att vi måste ta oss i kragen ifall det ska bli några poäng med hem till Smygehamn. I paus byter vi målvakt där varnade Andreas Sonesson går ut till förmån för Izzettin Adigüzel. Viktor Jörgensen går ut på mittfältet och ner flyttas Pontus Andersson medans 17-årige Jonas Persson kommer in i anfallet. I den 57:e minuten spelar Pontus Andersson snyggt ut bollen till höger precis utanför Lirias straffområde där Johan Hellström fångar upp. Johan tittar upp och ser en framstormande Jonas Persson på bortre stolpen. Johan slår ett lågt inlägg som möts perfekt av Jonas Persson som placerar in kvitteringen till 2-2. Detta var Jonas Perssons första A-lagsmål någonsin i ÖT Smygehuk och självklart också hans första seriemål i år. ÖT har börjat löpa mer för varandra och försvaret med Christian Ahlström och Anders Mårtensson spelar riktigt bra. I den 65:e minuten kommer dock nästa stora målchans då Liria från vänsterkanten slår ett inlägg mot bortre stolpen där en Liriaforward tar ner och avslutar direkt stenhårt i utsidan av stolpen. Nära där. Nästa stora målchans lät dröja på sig till den 90:e minuten. Liria får in bollen i vårt straffområde och en spelare får fritt skottläge och tar i för kung och fosterland men hans avslut går turligt för vår del i ribban och ut. Men där tar nästa Liriaspelare vid och avlossar ännu en kanon som den här gången tar stenhårt i undersidan av ribban och studsar ut innan ÖT försvaret kan rensa undan. Otrolig tur där för ÖT Smygehuk. På tilläggstid i den 94:e minuten slår Christian Ahlström en förlösande långboll som Johan Hellström snappar upp. Johan löper iväg mot mål med en försvarare tätt vid sin sida och när Johan når 16-meterslinjen avslutar han distinkt med ett markskott mot bortre stolpen som sitter i första nätmaskan och därmed 2-3 och vilt jubel i ÖT-lägret. Detta var lagkapten Johans 14:e seriemål i år. Kort efter ÖT Smygehuks ledningsmål tar inbytte 17-åringen Carl Odell sig in i Lirias straffområde där han blir bryskt omhändertagen och får motta en ful armbåge rakt i ansiktet med störtande näsblod som resultat. Linjedomaren vinkar med sin flagga för fulla muggar för att göra huvuddomaren uppmärksam. ÖT Smygehuk tilldelas frispark och Liriaspelaren som utdelade den fula armbågen kan lugnt gå ifrån situationen utan bestraffning!!!. ÖT Smygehuk vinner matchen med 2-3 där mittbackarna Christian Ahlström och Anders Mårtensson gör en riktigt bra match. 17-åringen Jonas Persson kom i i paus och gav oss välbehövlig energi längst fram och bör också nämnas som en av våra bättre för dagen. I nästa match som är den sista innan uppehållet väntar NK Croatia på hemmaplan på måndagen den 25:e juni med matchstart 19:00 på Smygehamns IP.